Bonaire en stranden

Op zoek naar de beste stranden op Bonaire? Wij hebben voor u een handige lijst gemaakt, dus zo zult u nooit zomaar op Bonaire stranden. Bonaire is anders dan Aruba niet voorzien van eindeloze witte stranden en vaak is er sprake van kiezel- of grindstranden. Toch heeft dit eiland ook vele prachtige zandstranden.

De mooiste stranden van Bonaire

De mooiste stranden van Bonaire voldoen aan alle criteria voor een Caraïbische vakantie: Gemiddeld 8 uur zon per dag, witte stranden, palmbomen en cocktails uiteraard. Op Bonaire is het het hele jaar gemiddeld 30 graden dus u kunt in principe elke dag naar het strand.

Schone stranden op Bonaire

Zowel voor de toeristen als de natuur zijn schone stranden op Bonaire een vereiste. Denk bijvoorbeeld aan de zeeschildpadden. De stranden van Bonaire worden dus altijd goed schoongehouden en er is zelfs een speciale dag waarop het schoonmaken extra aandacht krijgt: 'Tene Boneru Limpi'

Te Amo Beach

Het eerste strand dat we voor u beschrijven is Te Amo Beach. Gelegen aan de westkust van Bonaire zijn hier de stromingen kalmer en het is daarmee een goede plek om te snorkelen. Als u hier lekker geniet van de zon en de zee is het ook nog eens mogelijk om ineens zeeschildpadden tegen te komen!

Klein Bonaire

Klein Bonaire is alleen te bereiken met een watertaxi, aangezien het een klein eiland is ten westen van Kralendijk. Klein Bonaire is onbewoond en een natuurpark met vlakbij een prachtig koraalrif. Ideaal voor duikers en snorkelaars, maar ook op het eiland zelf zijn schitterende diersoorten te zien.

Bonaire heeft verschillende stranden waar u heerlijk kunt relaxen en optimaal geniet van het lekkere weer.

Eden Beach

Dit strand is een onderdeel van het Eden Beach Resort, maar wel gewoon gratis toegankelijk. Vanzelfsprekend zit er wel een prijs vast aan het huren van een strandbed. U kunt hier wat eten of drinken bij de Spice Beach Club en in het weekend genieten van bekende Dj’s.

Jibe City

Windsurfen, daar gaat het om bij Jibe City. Gelegen aan Lac Bay aan de oostkust van het eiland is Jibe City de plek waar u de echte surferssfeer vindt. Hier kunt u lessen nemen, of gewoon rustig achteroverliggen op uw gratis strandbed. Een zeer relaxed strand!

Coco Beach

Voor de liefhebbers van Salsamuziek is Coco Beach ideaal. Het strand is nog niet zo lang open, maar het is nu al een geweldig locatie. Overdag kunt u er beachvolleybal spelen, of een drankje en doen en ’s avonds is er in het weekend vaak livemuziek. Het eten is hier ook meer dan goed te noemen.

Bachelor Beach

Net ten zuiden van Flamingo Airport Bonaire vindt u het kleine Bachelor Beach. Het strand is in het weekend vooral populair bij de lokale bevolking, maar ook voor toeristen is het een perfecte plek om te zwemmen en duiken. Wilt u trouwens ook nog een appartement op Bonaire huren? Kijk dan eens rond op de site van Resort Bonaire.

Lekker relaxen op de stranden van Bonaire. Maak kennis met Te Amo Beach, Bachelor Beach, Jibe City en meer.
Bonaire heeft verschillende stranden waar u kunt genieten van het mooie weer maar ook over kunt gaan tot actie. Surfen, duiken en meer!