Resort Bonaire
Dieren op Bonaire zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ook om mee te zwemmen. Lees meer over de dieren op Bonaire, die je kunt tegenkomen.

Dieren op Bonaire

Gek op huisdieren en alle andere soorten (exotische) dieren? Dan ben je bij EuroParcs Bonaire aan het juiste adres! Op het eiland zijn namelijk heel veel dieren te vinden die je in Nederland niet gaat spotten. Zo ben je niet alleen op een heerlijke vakantie op een prachtig eiland, maar kun je ook nog eens genieten van de natuur én nieuwe dieren leren kennen! Dat je de dieren op Bonaire wilt leren kennen kan niet missen, want sommige soorten komen zelfs alleen voor op de drie Benedenwindse eilanden voor. Dat zijn nog eens de foto's en verhalen waar je mee thuis kunt komen! In dit blog kun je lezen wat voor dieren op Bonaire je allemaal kunt spotten en welke je zeker niet mag missen voordat je weer naar huis gaat.

Bijzondere fauna op Bonaire

Qua dieren op Bonaire kom je veel verschillende soorten reptielen tegen. Dat is niet heel verwonderlijk vergeleken met de andere Caribische eilanden. Op de drie eilanden in totaal kun je ongeveer zestien soorten vinden. Een ware zoektocht, maar gelukkig is het eiland niet al te groot! Een van de bekendere soorten fauna op Bonaire die je gemakkelijk kunt vinden is de blauwgekleurde hagedis: Cnemidophorus Murinus Ruthveni. Deze hagedis valt gemakkelijk op, maar is wel heel snel. Houd je camera dus in de aanslag! Een kleine boomhagedis is de totèki. Deze hagedis is er eentje met een opvallend trucje. Zodra het wil paren met een vrouwtje of een dier wil waarschuwen voor gevaar, zet het een oranje-gele keelzak op. Een mooi gezicht om te zien en leuk om een keer te aanschouwen. De kleinere hagedissen zijn leuk en bijzonder om te zien, maar er is een reptiel dat je écht gezien moet hebben als een van de indrukwekkendste dieren op Bonaire: de leguaan. Dit bijzondere dier kan tot 1,5 meter lang worden. Doordat ze in Washington Park inmiddels zijn gewend aan mensen, kun je hier heel dichtbij de dieren komen.

Dieren op Bonaire die je moet zien

Naast de mooie reptielen is er nog veel meer bijzondere fauna op Bonaire. Dieren op Bonaire die je zeker gezien moet hebben tijdens jouw vakantie zijn de flamingo's. Er zijn ruim 200 vogelsoorten op Bonaire, maar de flamingo is wel de meest bekende onder de toeristen. Het is erg leuk om aan het strand te liggen en uit te kijken op de roze vogels die in het water lopen. Dat is toch wel het ultieme vakantiekiekje!

Naast de vogels en reptielen is er ook nog een aantal grote dieren dat op het eiland is losgelaten in de koloniale tijd. Zo zijn er door de Spanjaarden en Nederlanders verschillende soorten geïntroduceerd met verschillende doeleinden. Katten, honden, geiten, ezels en paarden, je kunt ze allemaal vinden. Houd er wel rekening mee dat deze dieren wild zijn en dat je in het verkeer dus altijd goed op moet blijven letten. Als laatste zijn er nog negen soorten vleermuizen. Deze dieren spotten is wel iets lastiger, want overdag houden ze zich schuil in de grotten van Bonaire. Velen vinden ze eng, maar ze zijn wel van belang voor het eiland dankzij hun bestuiving van cactussen. Er zijn nog veel meer soorten, maar daarvoor moet je zelf het eiland bezoeken! Wil je graag meer weten over de dieren op Bonaire? Neem gerust contact op en we helpen je graag aan jouw droomvakantie!  

De hagedis is een dier op Bonaire. Houd je camera in de aanslag om de dieren op Bonaire te fotograferen. Kleine en grote hagedissen zijn leuk!
Benieuwd naar de dieren op Bonaire? De flamingo is hier een van. Dit prachtige en swingende dier is ontzettend mooi om te zien.
Dieren op Bonaire; van waterdieren tot landdieren. Houd je camera in de aanslag, want je vindt deze prachtige schepsels overal.
Dieren op Bonaire; van vogels tot grote reptielen. U vindt de prachtige schepsels overal op het eiland, maak kennis met de dieren van Bonaire.
De dieren op Bonaire variëren enorm. U vindt niet alleen reptielen, maar ook veel insecten als vlinders. Lees meer over dieren op Bonaire.