Resort Bonaire
Toeristen weer welkom op Bonaire

Toeristen weer welkom op Bonaire

Vakantie vieren op Bonaire mag van het kabinet

Het kabinet heeft een negatief reisadvies afgegeven voor de komende periode, ook voor in de kerstvakantie en in de eerste twee weken van januari. Echter: dat negatieve reisadvies geldt niet voor de voormalige Nederlandse Antillen. De reden is dat deze eilanden, waaronder Bonaire, tot het Koninkrijk der Nederlanden horen. Voor zowel Bonaire als Curaçao geldt de code geel wat inhoudt dat er vakantie vieren mag met inachtneming van de geldende coronaveiligheidsmaatregelen. 

Dit betekent dat EuroParcs Resort Bonaire niet alleen weer in de picture staat als vakantiebestemming, maar dat bij gebrek aan andere zonnige bestemmingen een hausse aan boekingen mag worden verwacht. Juist de maanden november, december en januari zijn traditioneel het hoogseizoen voor het Caribisch gebied. 

Daarnaast heeft premier Rutte benadrukt dat vakantie vieren in eigen land mag, ook in de komende weken. Vakantiewoningen worden als een veilige plek gezien om vakantie te vieren en daarom mogen de vakantieparken - en daarmee dus ook de resorts van EuroParcs - open blijven.  Er zijn wel beperkingen aan de grootte van het gezelschap dat vakantie komt vieren. Een gezelschap mag buiten maximaal bestaan uit twee personen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar), tenzij het bestaat uit één huishouden.