Resort Bonaire
Vakantie Bonaire met kinderen

Vakantie Bonaire met kinderen

5 tips voor een vakantie op Bonaire met kinderen

Bonaire is de ideale bestemming voor een vakantie met kinderen. Terwijl u lekker op het strand ligt te zonnen, spetteren uw kinderen in de zee of bouwen de mooiste zandkastelen. Op slechts 500 meter vanaf Resort Bonaire staat u al met uw voeten in het zand. Wat u allemaal kunt doen tijdens een vakantie op Bonaire met uw kinderen? Wij helpen u graag op weg. Ontdek en ervaar het zelf vanaf ons resort.

Tip 1. Terramar Museum
Tip 2. Washington Slagbaai National Park
Tip 3. Donkey Sanctuary
Tip 4. Snorkelen en duiken
Tip 5. Kralendijk

1. Terramar Museum

Bezoek tijdens uw kindvriendelijke vakantie het Terramar Museum en laat uw kinderen kennis maken met de geschiedenis van Bonaire. Het archeologisch en historisch museum bevindt zich in het centrum van Kralendijk. Uw kinderen leren de geschiedenis van Bonaire door middel van spectaculaire exposities, fascinerende voorwerpen en interactieve ervaringen, maar ook door schat zoeken zodat uw kinderen de geschiedenis op een leuke manier ervaren. 

2. Washington Slagbaai National Park

Ontdek de natuur van Bonaire in haar meest pure vorm. Het Washington Slagbaai National Park biedt een veilige haven aan diverse dieren- en plantensoorten. Wie weet spotten u en uw kinderen wel flamingo's en leguanen! U kunt in het park rondrijden, wandelen of mountainbiken en onderweg een aantal stops maken waar u naast flamingo's ook diverse zeeschildpadden, pelikanen, ezels en geiten kunt spotten. Dat is pas gaaf! 

3. Donkey Sanctuary

Bij deze ezelopvang rijdt u rond tussen honderden ezels! Zij komen graag naar u toe en steken hun snuiten door het autoraam om eten te vragen. Bij de ingang kunt u een zak wortels kopen. Als er één vlakbij het raam komt, kunnen uw kinderen de ezels voeren. Wedden dat uw kinderen heel snel nieuwe vriendjes maken? Ook is er een tuin waar u leguanen en landschildpadden kunt bewonderen. U beleeft een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud!

4. Snorkelen en duiken

Dagje naar het strand? Pink Beach is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen, maar ook Coco Beach. Huur bedjes en geniet van het zonnetje, terwijl de kinderen zich vermaken in de zee. Iets meer uitdaging? Uw kinderen kunnen al vanaf 8 jaar duikles krijgen in het National Marine Park bij verschillende duikscholen. Ontdek de onderwaterwereld en spot tropische vissen, schildpadden en het prachtige koraal. Uw kinderen raken niet uitgekeken!

5. Kralendijk

Een bezoekje aan de hoofdstad van het Caribische eiland is zeker de moeite waard. Struin door de winkelstraatjes, bezoek Fort Oranje en neem een kijkje in de haven waar u prachtige boten spot en ziet hoe vissers hun vangst verkopen. Strijk neer op de vele terrasjes en geniet van een heerlijke maaltijd in de vele restaurants. Als dat niet genieten is, dan weten wij het ook niet meer!

Bent u al overtuigd van een heerlijke vakantie op Bonaire?

Met deze 5 tips beleeft u gegarandeerd een top vakantie op Bonaire met uw kinderen. Vanaf uw vakantie appartement op Resort Bonaire bent u in een mum van tijd in de buurt van bovenstaande activiteiten. Bezoek ze allemaal tijdens een langere vakantie op Bonaire. Resort Bonaire is de ideale uitvalsbasis hiervoor.