Resort Bonaire
Het weer op Bonaire is iets waarvoor vele mensen naar het eiland gaan. De zon, de zee en het strand maken een vakantie op Bonaire onvergetelijk.

Weer op Bonaire

Het weer op Bonaire

Laten we eerlijk zijn: de zon is natuurlijk voor u de belangrijkste reden om naar Bonaire te gaan. Bonaire behoort immers tot de zonnigste delen van ons koninkrijk met gemiddeld 8 zonuren per dag. Dit betekent dat de zon eigenlijk altijd schijnt op dit eiland en de temperaturen het hele jaar door gemiddeld op de 30 graden Celsius liggen. 's Avonds zakt het kwik naar gemiddeld 20 graden en blijft het nog heerlijk zwoel. Kortom: het weer op Bonaire is gewoon altijd lekker en daarom is het eiland voor velen de favoriete vakantiebestemming.

Zonnige en bewolkte dagen

De periode tussen dageraad en schemering duurt op Bonaire gemiddeld 12 uur. Het eiland ligt vlakbij de evenaar en dus is dit het hele jaar constant. Met 8 zonuren per dag betekent dit ook dat er per dag dus 4 uur bewolking is. Een hele dag bewolking komt echter weinig voor en dit gebeurt vooral in september. Vaker wordt het weer op Bonaire gekenmerkt door een blauwe hemel met wat prachtige wolkenformaties boven een helblauwe zee. Een verschil van dag en nacht dus met het vaak bewolkte Nederland. 

 

Bekijk de appartementen
Appartement op Bonaire huren? | Resort Bonaire

Winter op Bonaire

Het klimaat van Bonaire is vrijwel gelijk gedurende het hele jaar. Al is er in het vroege najaar wel sprake van een 'regenseizoen'. Er zal echter niet meer dan gemiddeld 61-100 mm neerslag per maand vallen. De temperatuur op Bonaire blijft daarbij over het hele jaar gewoon heerlijk boven de 30 graden en vanaf januari neemt de neerslag alweer af. Laat dit nu net de koudste maand zijn in Nederland. Een perfecte reden om dus een ticket te boeken en te genieten van een winterzonvakantie op Bonaire! Houd u echter wel rekening met de zonkracht. De overstap van het winterse Nederland naar het zonnig Bonaire is immers aanzienlijk.

Duiken op Bonaire

Bent u geïnteresseerd in een duikvakantie naar Bonaire? Onderwater is het klimaat op Bonaire net zo lekker als dat het bovenwater is. De zee temperatuur valt nooit onder de 25 graden gemiddeld en is zelfs het hoogst wanneer in Nederland het najaar intreedt. De zee bij Bonaire is daarmee heel goed geschikt voor liefhebbers van duiken, snorkelen, surfen, of andere watersporten. Het Bonaire National Marine Park is alleen al hierom een geliefde bestemming van watersporters en dan is er ook nog eens een prachtig koraalrif aanwezig. De stroming in de zee kan echter in het najaar wel wat ruwer zijn en watersporters wordt aangeraden hier rekening mee te houden.

 

Beste reistijd naar Bonaire

Via de onderstaande button kunt u de klimaattabel van het weer op Bonaire maandelijks vergelijken. Duidelijk is dat de temperatuur op Bonaire vrijwel het hele jaar constant is, maar dat er vanaf september tot en met december wel een verhoogde kans op neerslag is. Al met al is het klimaat echter ronduit geweldig te noemen voor uw vakantie naar Bonaire en zult u zeker een gezond kleurtje opdoen. Uiteindelijk komt het er dus op neer dat Bonair het gehele jaar een ideale vakantiebestemming is!

 

Sfeerimpressie Resort Bonaire